fallback

Извеждат масово украинци с автобуси от хотелите в Слънчев бряг.
Oще по темата
Днес 600 души бяха преместени в друга база, но само временно. Все още няма яснота колко от хотелите в курорта ще се възползват от удължаването на програмата за настаняването на бежанците при новите условия, съобщи Bulgaria ON AIR.

"До 31 май ще сме безплатно, но след 1 юни ни казаха, че трябва да си плащаме. Много жалко, защото никой от нас няма пари. А да се върнем в Николаев е страшно", оплака се Лина.

Още сутринта багажът на десетки майки с деца беше изнесен пред един от хотелите в курорта. Автобуси чакаха да ги извозят към друга база. Лина вече е решила, че вероятно след като приключи програмата, ще се върне с детето си в своята родина.

"Много искаме да се върнем, но засега е невъзможно, защото е окупирана територия", сподели Ирина.

Собственикът на хотела е организирал сам извозването и преместването на 600 души, тъй като вече очаква туристи. Няма да се възползва от удължаването на програмата, която предвижда 15 лв. на ден за настанен украинец.

"На 43 лв. не искам да ги оставя, а ако досега бяха 15 лв., не знам за какъв смях трябва да говорим. Само токът ми е повече", коментира хотелиерът Венелин Ташев.

Украинците ще бъдат настанени в друг хотел, но само временно. Собственикът също няма да се възползва от удължаването на мярката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Рачко Пръдлето

преди 1 година

Не сме народ,А ***.

97

Tonkata

преди 1 година

Вън, вън, вън от България!!! И си вземете с вас и всички тия, които ви докараха.

96

Един балък от народа

преди 1 година

Да се махат тия наглеци и фашисти!!!Защо не защитават Родината си а избягаха с милиони още първия ден на войната???И къде ще ходят тия търтеи ???Не искат да работят с претенции...Явно ще изкарат у нас на море лятото и ще си ходят ...Почивка без пари....другите бедни украинци как си останаха ....че и сега си възстановяват градовете и селата.А тия тук жени и деца на депутати ...богаташи с пари и скъпи коли на почивка в Европа.Наглеци...начело с оня шут Зеленски...ни объркаха живота в цяла Европа!!

fallback