fallback

Общ преглед
Превозвачите и премиерът Кирил Петков се сдобриха след разговори във вторник, но липсата на конкретни решения ги изкара на обявения протест днес.

Те вече са под прозорците на Министерския съвет, стана ясно и че не разпознават своите искания в обявените от кабинета антикризисни мерки.

"Нито една мярка, която е предложена от правителствата, не кореспондира с исканията на превозвачите. Затова обединеният транспортен бранш Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение по цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията", коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред bTV.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично. Арабаджиев отбеляза, че продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

Към превозвачите се присъединяват недоволните таксиметрови шофьори и служители на градския транспорт в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Богат

преди 1 година

Погледнете трета снимка. Написано с правописна грешка, но гордо и амбициозно размахано. В случая би трябвало да се напише,, ПетролЪТ", но пълният член и неговата употреба явно е забранена територия за много българи. Вижте им физиономиите на тези австралопитеци.

51

Анонимен

преди 1 година

За пръв път виждам хора да протестират за правото на шефовете си да си купят най-новия Bugatti

50

Анонимен

преди 1 година

За съжаление си заслужаваме тази участ,няма гражданско общество,нямо го Левски!Българина е наивен и тези хрантутници се възползват от това.Всички тези трябва да се изчистят с нови

fallback