Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция. Това е нова организация, която Петромир Генчев се опитва да учреди. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР.
Генчев работи като патрулен полицай във Враца.

„Аз съм бисексуален мъж със своето минало и понастоящем съм семеен с две деца. Не смятам, че миналото на който и да е човек трябва да бъде обект на обществено внимание и да те мразят заради това какъв си“, каза пред bTV полицаят от Враца.

Той е изпратил писмо до ръководството на МВР с предложение за създаването на новия синдикат преди няколко месеца. Все още няма отговор.

„Още никой не иска да се видим, да седнем и да започне разговор по темата. Това е показателно, че има проблем. В писмото като цяло представяме синдикати и неговите цели. Говорим открито за проблемите с дискриминация в системата на МВР“, обясни Генчев.

По думите му темата за различната сексуална ориентация сред работещите в МВР е тема табу.

Засега желание за членство в синдиката са заявили 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към различните.

Генчев не знае колко точно са хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР, но се надява, че много служители ще се присъединят към организацията.

Той предупреди, че ще се обърне към съда и ще напомни за европейските директиви и международните договори, които България е подписала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 година

Просто иска да се гримира, да си сложи червило и изкуствени мигли, да обуе обувки с високи токчета... Ама устава не позволява..

51

Анонимен

преди 1 година

Сега правят синдикат, утре ще искада да се женят, да осиновяват деца, да ги правят обратни.Да не забравяме и случай в кой лесбийка съди клиника за ин-витро, понеже имплантирала мъжи ембрион, все едно клиниката знае пола. А пък тезата на обра.ната е, че не иска да отгледа изнасилвач на жени. Очевидно е преднамереността на тези хора и отношението им към другия пол и нормалните отношения.

50

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 53.....А къде са му нарушени на въпросния Петромир правата или в някакви документи нещо го ограничава? Права има както и колкото всички останали. Ама не, трябва паради да има, показии, да ни навират в очите специалната си ориентация, да им се обръща внимание, иначе не могат да живеят.

fallback