Снимка: БГНЕС
fallback

Превозвачи излизат на национален протест в няколко големи града в страната, като заявката е, че недоволството ще започне с блокиране ключови булеварди, включително в София.

Очакват се демонстрации в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Благоевград. Протести ще има и на всички гранични пунктове в страната.

Последните преговори с правителството се провалиха и завършиха със скандал с премиера Кирил Петков.

От бранша твърдят, че правителството не иска да преговаря. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания - намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата. Министър Караджов пък вчера заяви, че новите тол такси, които ще влязат от 1 юли, остават.

Браншът се кани да протестира поетапно от днес до 18 май, когато да спре транспортът в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

До 38 Абе ти добре ли си бре човечеееееее??? Къф "Бойко" те гони? Нали благодарение на "управлението" му последните 12 год. хептен се забатачихме. Той ако е искал нещо да оправи - имаше пре пре пре достатъчно време. Ама целта не е да се оправяме.....нал сЪ сешаш.

32

перко

преди 2 години

Не зная защокомтиращите плюят по превозвачите и не си дават сметка, че икономика без транспорт няма. Истината е, че тези некадърници от правителството наричащти себе си "А" отбор се чудят откъде да вземат пари за пътните строители. Държавата от една година е така забатачена, че и Бойко да се върне оправия скоро няма да има!

31

Анонимен

преди 2 години

Оная кака,дето грубо и нагло провокираше Петков,пак се беше изтипосала рано,рано на шосето.Щеше ли да си позволи да каже на тиквата ,че държавата не е негова?И не е ли очевидно кой стои зад този протест и откъде мадамата черпи своята наглост?

fallback