Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Днес, в деня на годишнината от разгрома на нацистка Германия, в български градове е планирано да се състои инициативата "Безсмъртният полк". Обявени са шествия в  Пловдив, Бургас, Варна и София, предаде БНР.

В столицата има намерение за преминаване по маршрута от Паметника на незнайния воин до Паметника на Съветската армия.

Фондация "Безсмъртният полк" призовава наследници на участвали във Втората световна война да носят снимки на свои роднини, включили се в антифашистката борба.

Общинските съветници от "Демократична България" и адвокат Михаил Петров от ВМРО поискаха Столичната община да забрани шествието заради войната в Украйна.

За Деня на победата в Пловдив ще бъде руският посланик Елеонора Митрофанова.

Паралелно за тази вечер е обявена демонстрация срещу руската агресия в столицата, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Оня

преди 1 година

Утре, когато изперкалият джуджак натисне ядреното копче русофилите путинисти да се жалват на баба Митрофана.

113

България

преди 1 година

От едната в другата крайност. Едно време се дразнех на всичко руско и ми беше дотегнала петъчната киновечер с руски филми;задължителния руски език в у-ще (сега съм благодарен:); всичко руско ми беше омръзнало, но знаех че съм в България. Сега: навсякъде американска попкултура, филми, музика, натрапват ни разпасания живот на холивудски звезди с вид на инопланетяни и либерасти и т.н.Ако не знаеш добре английски език - работа няма. Това вече не е България, а колония.

112

Дякона

преди 1 година

Руската патерица у нас БСП-БКП, има основна вина за лошото благосъстояние на нацията ни. Продължават да ни тровят с чужди небългарски изяви. ВСВ българската войска бе пратена срещу немските войски за пушечно месо! И само благодарение на царските офицери се разминава с по-малко жертви от предвиденото. Елитна българска войска бе хвърлена на заколение по вина на комунистите. През това време руските (съветските) войски се отдадоха на мародерство и пиянство по нашите земи.

fallback