Снимка: БСП

Трябва да се справим с цената на газа, има варианти за това, заяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с работници от текстилната индустрия.

"Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни, са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме, и вашите усилия заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод "Искра“ ООД.

Там присъстваха и народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

Нинова благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, Ден на труда. Тя поздрави Стойчо Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

"Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация.“

„Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“,  допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase