Снимка: БГНЕС
fallback

Желанието на експертите от МВР да повишат част от глобите за извършени административни нарушения, без да бъде преразгледан в цялост санкционния режим по Закона за движение по пътищата, ще доведе до повече объркване и несправедливости. Това обявиха от Институтът за пътна безопасност, съобщи Bulgaria ON AIR.

Институтът за пътна безопасност излезе с позиция, че предложените промени в Закона за движение по пътищата са хаотични, непоследователни и не биха допринесли за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в България.

"Предложението на експертите да намалят скоростта по автомагистралите на 130 км/ч и промяна на скоростния режим на различните моторни превозни средства щеше да бъде положително, ако МВР разполагаше с методология и технически средства да контролира тези разпоредби.

Oще по темата
Предложението камерите от ТОЛ системата да могат да отчитат и средната скорост не се нуждае от изрично записване на този текст в закона, тъй като и до момента законодателството позволява това да се извършва", се казва още в становището.

За експертите на Института за пътна безопасност е учудващо защо се предлагат частични промени в ЗДвП, а не се изпълнява коалиционното споразумение за нов Закон за движението по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

Глобите на пътя хранят милиционерите. Ко ше праим ся?

6

Анонимен

преди 2 години

Само глоби могат да укротят убийците на пътя. Яки глоби и понижена скорост. Много камери, че народа има яко кинти да се вземат от държавата. Яко чернгета и по села и паланки да глобяват тези без винетки и гражданска. Директно глобата да се отдържа от разплащателната сметка а тези дето нямат такава до 3 месеца да се намерят и да са платили.

5

Ivan

преди 2 години

Не карайте прости катаджии да пишат закони.Те елементарната си работа не могат да вършат (произшествия и жертви непрекъснато растат),вие ги карате да си напъват мозъка,който им липсва изначално.ОПРАВЕТЕ ПЪТИЩАТА и ги накарайте да стоят на пътя,а не в храстите, до фото студията,които сътвориха и нещата ще бъдат съвсем други!Те за глобите се хванали,защото друго не могат да измислят.Глобите са достатъчно високи,на фона на немотията у хората и от тях няма никакъв ефект!

fallback