Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Българското правителство трудно взима решение дали да изпрати военна помощ на Украйна. Драматично беше решението за парите на пътностроителните фирми. Все по-често се чуват взаимни обвинения между политици кой е по-голям лидер от другия.

"Ние бъркаме лидерството с месията, чакаме месията. След освобождението от турско робство винаги чакаме месията. Минаха 33 г. в демокрация и нещата все повече не отиват на добре. Сегашните политици са изложение на риска народът да изпита голямо разочарование", коментира историкът Румен Манов в студиото на "Денят ON AIR".

И добави, че политиците не могат да изплуват от проблемите.

"Влиза се от проблем в проблем. Идва Великден. Кой си отпусна сърцето и душата да каже "Идват светли празници". Да се радваме на самолетната линия София - Скопие ли? Чакам и искам да бъда убеден. Искам да видя резултати", добави историкът пред Bulgaria ON AIR.

Според него народът е уморен от обещания.

"Никой, който е обещал да разкъса всички свински черва и взаимовръзки, не го е изпълнил. Никога статуквото не е напускало политическата сцена. Ние виждаме и стари ветерани, които от 30 г. стоят на тази сцена. Нямаме политик със здрав български гръбнак, който да тропне по масата и да каже - "Не така", каза още Манов.

По думите му България ще просъществува благодарение на единиците неудобна интелигенция, която в трудни моменти става предводители на тълпата.

"Ние обърнахме свободата на свободия. Равенството иска колективизъм, а при него се губи чувството за отговорност. Равенството е да изпълняваш правилата и законите на една държава, но ние можем да сме равни и под робство. Равенството в една държава е да се броят гласовете, количеството е важно. Затова берем гласовете, много държави се управляват от много некомпетентни хора, слабообразовани, облечени с власт", добави историкът.

И даде съвет - да не забравяме, че идваме от миналото, живеем в настоящето и отиваме към бъдещето. "Без историята - нямаме бъдеще", каза на финала Манов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ДЪ РОК

преди 2 години

Тенгри Кан-е, ти най-право си го казал ама виж как се намери някой да ти сложи минус! Не може вековната злоба на роба да не излезе срещу този който го разобличава. Роба мрази да му кажеш какъв е и за това мрази тези които говорят фактите, истината. Факт е че населението го е страх от промяна и не търси правдата. За това го водят за носа повече от 30 г. и го намаляват методично. 3 млн. надолу за тези години, сега ускоряват процеса с войната. Народа търпи и се усмихва тъпо - от мен нищо не зависи!

39

Анонимен

преди 2 години

Левски са се опитвали да го подкупват руснаците и да го правят руски шпионин, но той е бил много честен и неподкупен. Затова и е осъден на смърт от търците със съдействието на граф Игнатиев.

38

Тенгри Кан

преди 2 години

Първом се започва от личността. Ако личността в своето духовно, душевно и интелектуално израстване е възпитавана да няма гръбнак в живота, нема как обществото, социума и населението като цяло, да има гръбнак, а оттам и народността като физическа, интелектуална и духовна категория. Гръбнак не да носи товар, а да бъде изправен, винаги! Политиците са функция на безгръбначността на населението, понеже се избират от него;))) Просто е!

fallback