Снимка: БГНЕС
fallback

Забавяне в изплащането на пенсиите заради срив системата - в пощите работят с хартиен списък и това бави процеса, разказват от bTV.

Преди дни информационните системи на пощите станаха обект на кибер атаки, поради което някои услуги бяха спрени.

Oще по темата

Получени са сигнали, че на някои пенсионери им е съобщено, че по списък могат да се изплащат само пенсиите без добавките към тях. Ако им бъде отказано, потърпевшите трябва незабавно да сигнализират.

Според заместник-премиера по ефективно управление Калина Константинова системите за сигурност на пощите са били неглижирани през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

преди 2 години

Ако искаш да изпратиш пратка по пощата не може, отговарят Няма система и Не знам дали ще имаме система до края на месеца. Трябвало да се преинсталират всички компютри, за да им тръгне прословутата система, но кога, кой и как ще го направи, никой не знае. Съответно хората си клатят краката по цял ден и чакат някой да им оправи компютрите. И така по техни думи е в цялата страна.

17

До 13

преди 2 години

Кирови наивници!За 30години никой не изрече толкова лъжи, колкото Киро и компания. Истината за трагичното състояние на държавата и невижданата обеднелост на хората са тема табу за правителството.

16

Бени

преди 2 години

Струва ми се, че когато системата се прецака отговора почва да е един и същ, кибер атака.

fallback