Снимка: БГНЕС

Продължава да се увеличава потокът от украински граждани, влизащи в България през ГКПП "Дуранкулак" като само за изминалата нощ техният брой е над 800.

От БЧК са направили график, който да осигурява денонощно присъствие на границата за предоставяне на хранителни продукти, напитки и хигиенни материали. Обработката на документи за временна закрила се извършва на 11 гишета.

Подобрени са вече условията за посрещане на украинските граждани на границата, на пункта вече са доставени водоноска за миене и фургон, в който да се складират хранителните продукти, заяви председателят на ОС на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.

Още по темата

С увеличения поток успяхме да нормализираме условията, при които работят доброволците, нашите служители, каза той пред БНР.

С помощта на областните структури на БЧК е изготвен график за денонощни дежурства, като първи отзовали се са доброволците от Сливен, след това смените ще бъдат поети от доброволци от Пловдив и Благоевград.

Проблем на пункта продължават да са автобусите, за чиито пътници обещаната от туроператорски фирми резервация не съществува. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase