Снимка: БГНЕС

Акция на Специализирана прокуратура се провежда в Държавна агенция Национална сигурност.

Според първоначалната информацията става въпрос за операция срещу служители на ДАНС, уличени в шпионаж в полза на чужди разузнавателни служби.

Акцията се случва непосредствено след като вътрешният министър Бойко Рашков представи отчета на МВР за 2021 година и отправи нови критики за бавенето работата по дела от страна на прокуратурата.

Пред журналисти президентът Румен Радев коментира темата с думите, че ДАНС има здрава имунната система.

Там работят активно, така че да не допускат пробив по отношение на шпионска дейност, каза още президентът.

Час по-рано министър-председателят Кирил Петков, който бе в Благоевград заяви, че Спецпрокуратурата е изисквала справка от Министерския съвет за това кои и какви лица са влизали и излизали в сградата през първите три месеца на годината.

Коментари Напиши коментар

27

Стамболов

преди 5 месеца

Преди да бъдат дадени на съд обвинените в шпионаж, първо трябва да се започне с лустрация на публичните личности, които очевидно са агенти за Кремълско влияние !

26

Анонимен

преди 5 месеца

Дори и да бъде обжалвана заповедта, се дава ход на Дело.Обикновено то попада при Съдия от групата,който въпреки преките доказателства за фалшиви документи не уведомява Прокурор съгл.ГПК а издава присъда,като осъжда ответникаТака имота пак се продава от ЧСИ след като Ищеца извади изп.лист А имота обикновено бива купен на безценица от някой от групата по предварителна уговорка между тяхТова е класическа схема за измами от хора облечени с власт и със съдебен имунитет.Нак.дела не се образуват.

25

Анонимен

преди 5 месеца

Собственик на фирма с помоща на адвокат изготвя с фалшиви документи иск до съда поЧл.410 от ГПК.ПослеСъдия издава заповед за вземане от ответника и ако тя не бъде обжалвана по Чл.414,се изважда изпълнителен лист иЧСИ продава имота на безценицаТака се обогатяват другите в групата,Съдия прокурор,следовател.Ако бъде подадена жалба в Прокуратурата,тя се смачква и Нак.Дело не се,завежда срещу престъпната група.След това отново се завежда по същия начин Дело или пак срещу същия ответник или срещо друг