Снимка: БГНЕС
fallback

Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик у нас, даде да се разбере премиерът Кирил Петков след заседанието на правителството.

Oще по темата
Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство, заяви Петков. Въпросът е обсъждан на оперативно заседание на кабинета.

Преди дни руският посланик в София Елеонора Митрофанова каза, че мнозинството от хората в България не подкрепят нито реториката, нито действията на правителството по отношение на Русия.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

Преди малко повече от две седмици Петков покани Митрофанова на разговор в Министерския съвет заради нейни думи по повод отбелязване на Освобождението на България на 3 март.

Тогава българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. От МС съобщиха, че посланик Митрофанова се е извинила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

412

Анонимен

преди 2 години

Вън Русия от Европа.

411

Анонимен

преди 2 години

До Да живее Путин И повече ботокс на 70-годишния дядка. На дърт ъз - зелен бъз!

410

Анонимен

преди 2 години

Нито съм путинофил, нито русофил. Но пак повтарям, повръща ми се от американските демократи, тяхната агресия и тяхната войнствена риторика. Анализаторите преди изборите в САЩ го казаха. Спечелят ли демократите ще има войни! Но Путин бил виновен! Вижте форумите в България. Като се изключат очевидно ттролещите и от двете страни, превеса е против САЩ в Украйна. Нас ни е реда след Грузия и Украйна в американските дивотиии. На грузинците им дойде акъла и си седнаха на заддниците.

fallback