"Замисълът на ареста е постигнал своята цел, не знаем дали там са проведени процесуално-следствени действия, разпити и тн.", коментира експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че прокуратурата е информирана и са изпратени материали.

"Това има много голям политически отзвук и политически елемент, показа се, че няма недосегаеми. А на излизане от ареста зад Бойко имаше офицер от НСО, което означава, че той продължава да бъде пазен. Снощи не видяхме нещо подобно при задържането. Но беше очаквано. И е факт, че предизвика напрежение", допълни той.

Според него това е мобилизирало ГЕРБ и им е дало кураж.

"Ако не се видят всички гледни точки, те могат да го направят и герой. Така разпалено г-н Менко Менков защитаваше и Цветан Цветанов. Това действие, което наблюдаваме сега, отвлича вниманието от много по-важни неща, като иде реч за това, което се случва в Украйна и посещението на Лойд Остин", подчерта Славчо Велков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ракетите C-300 са изключително ефикасни.

"Изказването на премиера е само едната гледна точка, неслучайно е посещението на министъра на отбраната на САЩ, защото има редица разговори с други представители от НАТО, има среща в Словакия. И това е укрепване на източния фланг на НАТО. Един опит да се вдигне кураж в тази ситуация. Бойните действия продължават, но продължават и преговорите", заяви експертът по сигурност.

Той е категоричен, че България не трябва да отстъпва от тази позиция, която е залага и да предоставя каквото и да е, защото това я прави участник в конфликта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase