Снимка: Helpbook

Общ преглед
Според действащото законодателство строеж или част от него е незаконен, когато се извършва в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и без строителни книжа. В някои случаи, въпреки че строежът не отговаря на изискванията, не е незаконен, а строеж в нарушение.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за самоволно изграждане на тераса и разширяване на помещенията в жилищна сграда. Липсва съгласие от страна на съседите, тъй като по този начин се ограничава слънчевата светлина към другите апартаменти, вдига се шум, разваля се фасадата на сградата и не на последно място се твърди, че липсва разрешение за тази дейност. "Молим за съдействие, че да тръгне нанякъде тая държава", апелира нашият потребител.

Изпратиха ни снимки на новострояща се сграда в столичния квартал „Дружба“: "Строителите рушат тротоара, зелените площи и велоалеята. Обособен е нерегламентиран вход-изход на обекта. При извършване на бетониране, се ограничава движението по улицата, без да бъдат взети необходимите мерки за безопасността на участниците в движението - пътни превозни средства, колоездачи, пешеходци.“, твърди авторът на сигнала.

Продължават да пристигат сигнали за нагло паркирали автомобили в град Русе: "Три автомобила паркираха съвсем спокойно на една от малкото останали зелени площи до църквата "Св.Николай" на улица "Епископ Босилков". Много пъти съм подавал сигнали до КОБД да се предприемат някакви действия и да се ограничи това безобразно паркиране в района, но резултат няма. Моля, община Русе поне да постави ограничаващи паркирането колчета около зелените площи в района. Няма да е лошо да се поставят такива колчета и около детската площадка зад църквата, защото децата са принудени да играят заедно с колите. Да не говорим за безобразното паркиране на по два реда по улицата, дори почистващите машини не могат да минават тогава по улицата“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар