Снимка: БГНЕС

По-голяма част от бойните подразделения на специалните сили са в повишена бойна готовност, заяви пред bTV командирът на съвместното командване на специалните операции на българската армия генерал-майор Явор Матеев.

Той посочи, че в последните години се наблюдава огромен интерес и наплив на кандидати за български командоси, но много от желаещите не издържат на физическото натоварване.

Генерал-майор Явор Матеев оцени, че вече повече от година модернизацията на армията е спряла.

"Специалните сили имат нужда от модерни средства за индивидуална защита, колективни и индивидуални средства за разузнаване, както и от качествено превъоръжаване с ново стрелково оръжие", посочи той.

"Искам да кажа, че ние се готвим ежедневно за война. Но моето убеждение е, че ние се готвим за война с една единствена цел – да сме толкова добри, това да дава такъв статут и на страната, и на Алианса, за да няма война!", обобщи командирът на съвместното командване на специалните операции на българската армия, който присъства на тържество по случай 79-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина.

Коментари Напиши коментар

90

Бай Геле

преди 3 месеца

До Голи и боси: Не знам защо, но винаги пропускате да напишете, че сте 80% и че и акъл немате.

89

Голи и боси

преди 3 месеца

Нямаме нищо - нито армия, нито оръжия, нито обучения, да не говорим за смелост и обич към родината. През цялата така наречена демокрация от 89та до днес Беше Унищожена Нашата армия. Кой ще ми опонира. Чакам !!

88

Гюро Михайлов

преди 3 месеца

А бе тоя не беше ли съпруг на зелените прашки " полковник" Невяна Митева,пишман кандидат вицепрезидент и ортак на Герджика?? Ха ха ха!! Само питам!!