Сектор "Гори" създаде напрежение в управляващата коалиция. Депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев директно обвини министъра на земеделието и храните Иван Иванов в липсата на прозрачност при назначенията в сектора.

"Коалицията е стабилна. Подкрепям своя колега Александър Дунчев в това, което прави. Това е човек с чисто сърце, който милее за гората и иска най-доброто за нея", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Димитър Гочев в студиото на "Денят ON AIR".

И беше категоричен, че обвиненията към Дунчев за интереси в сектора за неоснователни.

"Той със сигурност има лични интереси, като всички нас - да бъде запазена българската гора. За лични финансови интереси - не мисля, че може да става дума в тази ситуация. Нито веднъж не е изявявал пред мен желание да оглави Агенцията по горите", коментира Гочев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът добави, че оставката на всеки министър по всяко време може да бъде поставена на дневен ред.

Всеки един министър или директор на агенция има възможност да получи обратна връзка от своите партньори, дава обратна връзка, която се надяваме да бъде взета предвид.

"Проявяваме нулева толерантност към корупцията, на всеки един ще бъде потърсена отговорност. Ако се докаже, че има корупционни схеми, ще поискаме оставката на министъра на земеделието Иван Иванов", категоричен беше Гочев.

От "Продължаваме промяната" все още не са получили отговор на запитването си до службите за черния печат на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той подчерта, че има пълно доверие на министъра на отбраната Драгомир Заков. И подложи на съмнение твърденията на ген. Атанасов, че информацията от българските служби не винаги е коректна".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase