Снимка: БГНЕС
fallback

"Мястото на бежанците може да бъде в хотелите само временно и то като хуманитарна помощ. Това е несвойствена за туризма дейност“, заяви пред bTV Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Според него мястото на бежанците не е в хотелите и има достатъчно бази, където могат да бъдат настанени. Имало и много доброволци, които предоставят апартаменти и които не искат пари.

"Знаем решението на правителството, че всеки, който получи статут на бежанец, ще получава по 40 лв. дневно. Това за едно 4-членно семейство означава 2400 лв. месечно, с които спокойно може да се наеме квартира", смята Драганов.

Има обаче сигнали, че хората умишлено завишават цените на наемите, възползвайки се от ситуацията.

"Това го оставям настрана, защото предлагането е огромно. Има квартири от 150 евро до 350 евро. Тези, които искат, ще намерят, защото има конкуренция", допълни Румен Драганов.

Драганов твърди, че българският туризъм е стабилен и не очаква сътресения. Дори очакванията са да има повече туристи в сравнение с миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 2 години

Нема лошо,плащаме им като на бели хора,ама ние кога ще станем бели хора в собствената си държава.На нас държавата кога ще почне да плаща така,щото сега искаме да сме украинци в българия,не българи.

51

До хемус

преди 2 години

Първо, не обиждай! Не ме познаваш. Второ, ако ти си против бежанците от Украйна, това не означава, че и другите българи така мислят. Трето, не ми говори за "плъх". Четвърто, и аз също съм данъкоплатец!

50

Хемус

преди 2 години

Другарко имам един плъх за тебе!Ела да го погалиш,че нещо не са те уважили за 8 март и си леко нервна!Или наближава ден от календара!?Да добавя,че освен данъкоплатец съм и реалист!Като са бесарабски българи,голяма част от тях имат и български документи за самоличност с произволно написани адреси на 'мъртви души",та да отидат като български граждани,до някои държавни институции и както му е реда,да влязат в системата,работиш,плащаш,живееш!Не сме социален рай като Швейцария!

fallback