Снимка: БГНЕС
fallback

За промени в службите за сигурност се обяви Атанас Атанасов от ДБ. Според него сега не дават надеждна, проверена и вярна информация.

Той е категоричен, че разузнавателните служби са тези, които трябва да снабдяват висшето държавно ръководство с надеждна информация, а това не се случвало.

Oще по темата

Атанасов цитира изказвания на представители на службите по закритото заседание през януари преди да започне войната в Украйна, че не се очаква пълномащабен военен конфликт, нито мащабна бежанска вълна.

„В тази ситуация е добре българските служби да действат координирано, но за да могат да бъдат вземани правилни решения на високо държавно ниво е важно МС и другите органи да получават надеждна информация от службите за сигурност“, каза той.

"Не знам защо президентът Румен Радев заяви вчера пълна подкрепа за службите. По време на ГЕРБ службите бяха приспани, сега това състояние дава резултат. Промени там са необходими, но това е работа на премиера и Министерски съвет“, коментира Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Няма качествени хора в службите, за това няма и качествен продукт.

30

Въпрос

преди 2 години

Как този прокурор от Живково време, участвал във възродителния процес успя да се промъкне във властта?

29

Анонимен

преди 2 години

трябва да се сменят тези, които не докладват на Гномчо, че разследват наши хора, които докладват на Русия, утре и заврения зет ще почнат да разследват. Гномът говори за европейски ценности, но мисли за доброто въртоглаво минало. Нищо не правиш, а ти плащат, нещо като сега в парламента и да доносничене

fallback