Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Кирил Петков е поканил днес на разговор посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова.

Българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции.

Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата
Министър-председателят изрази и възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България.

“Нашата признателност към руския народ за Освобождението не може да бъде принизявана чрез сравнения с днешната братоубийствена война в Украйна”, подчерта той.

Петков настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в съответствие с международните конвенции. Министър-председателят приветства декларираното от руския посланик намерение за конструктивен тон оттук нататък. Той призова за спиране на войната и връщане към диалога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

L.

преди 2 години

Най-дъбго задържалата се новина в банера на днес.бг - как ПростоКиро се прави на каубой пред руската посланичка. Само дето, ако се срещнат по кимона на тепиха, жална му майка на нашия. Забелязвате ли също, че никъде не се цитира точния текст от разговора. Убеден съм, че Митрофанова е казала - ако с нещо съ мобидила, се извинявам. А нашите са махнали условното наклонение.

289

През 200 Планинье

преди 2 години

Кажете с ръка на сърцето, тая Митрофонова прилича ли ви на човек? Ама сериозно питам, щото аз се чудя ко туй нещо?

288

Анонимен

преди 2 години

Обичаме Русия и не искаме да ни разделяте!

fallback