fallback

Председателят на Национално дружество "Традиция" о. р. подполковник Огнян Маринов гостува в студиото на "България сутрин" облечен в българска опълченска униформа. Той разказа повече за традициите и националните ни ценности.

"На 3 март честваме националните традиции. 3 март е до и след. Ако нямаше 3 март, нямаше да има нито Съединение, нито Независимост, нито Балкански войни, нито национални идеали. Не бива да делим празниците на антируски и проруски. Ако не се бяхме освободили, щеше да ни достигне съдбата на арменците и да ни съкратят поне с 1 млн.", подчерта Маринов.

По думите му дружество "Традиция" е начин на живот. Самият той вече 31 години е част от него. Вживяваш се в ролята, която играеш. Малко или много сме артисти. Много бързо хората в публиката усещат фалша. Просто се отдаваш на това, което правиш, сподели гостът.

Издигането на националния флаг трябва да носи гордост, убеден е той. Според Маринов традициите, символите, празниците и политическата класа не ни обединяват.

"Би трябвало гербът, знамето, химнът, 3 март, Съединението и Независимостта да ни обединяват. Като влезеш в най-малкия бутик или заведение в Турция, навсякъде е турското знаме. Така трябва да е и тук. Не се учим от грешките си. Бъркат патриотизма с национализма", изтъкна председателят на НД "Традиция".

"Всичко, което стана сега, много ми напомня началото на Втората световна война. Рязко съм против войната. Това не е начин да се постигат целите. Раните от война се ближат много дълго време. Утре може да кажем: Велика България! Дайте да си вземем всичко. Това е идиотщина! Искат да махат паметници. Трябва да показват на поколенията защо са направени", каза още Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че малка част от новото поколение се интересува от история, тъй като имат други ценности и интереси. По думите му казармата учи на дисциплина, на уважение, да си оправяш леглото, да се обличаш спретнато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

В. до БалаМурник

преди 2 години

Отдавна е писано: Дибич разпратил писма до всички владици в България, с призив да свикат градски събрания за обявяване на независимостта. На времето само църквата е можела да организира хората. Ама т на е била гръцка и те не са го направили (по ясни причини)

69

FMC

преди 2 години

Западни тролчета, млъкнете най-сетне, че от години се опитвате да унищожите България. Знам, че ви плащат до милион на ден, но спрете се малко де. То с пари всеки може. Дайте сега малко мисъл без пари.

68

Б. М.

преди 2 години

ПРОДЪЛЖЕНИЕмежду Съветска Русия, като победена и като победители Германия, Австро Унгария, ОИ и БЪЛГАРИЯ.С този договор, аналог на Сан Стефанския, се дава свобода от Русия на Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Белорус и Украйна.И сега, ИЗНЕНАДА.НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЕ ПРАЗНУВА 3 МАРТ КАТО ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК!Повечето за официален празник са приели денят на обявяване на независимост.

fallback