Продължава спасителната операция в Йонийско море, след като пожар избухна на ферибот. 10 души все още са в неизвестност - седем от тях са българи. 
 
Близките на българите, които трето денонощие са в неизвестност, продължават да търсят информация за тях. Сред изчезналите е и 53-годишният международен шофьор Васил Асенов от Разлог.
 
"Последно е говорил със съпругата си, че се качва на ферибота, повече от 60 часа нищо не знаем. Много е тъжно, че никой да не може да каже на тези хора къде е техният баща, брат. Надеждата умира последна, молим се, вярваме", каза пред Bulgaria ON AIR братовчедът на изчезналия шофьор Асен Христов.
 
Някои от близките на издирваните се оплакаха, че не могат да се свържат със Ситуационния център на Министерството на външните работи. 
 
"Телефонът отговаря постоянно, но когато звънят хора и е заето - дава свободно. Това, което се говореше вчера за хеликоптери, за спасени, ние не заставаме зад тази информация, защото не е потвърдена", коментира Александър Ганчев от Ситуационния център.
 
"В началото всеки си мислеше, че не е нещо сериозно", сподели един от спасените шофьори Георги Присадов.
 
4-часовият престой на границата с Гърция допълнително изнервил спасените българи.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase