Снимка: БГНЕС
fallback

Полицаи от цялата страна се събраха на площад "Батенберг" с искане за по-добри условия на труд и яснота за бъдещето си.

"В МВР и ГДПЗ наблюдаваме схема за държавна агенция, което означа, че вътре МВР вървят реформи, които не са съгласувани", сподели протестиращ пред Bulgaria ON AIR.

"Има много неща за реформиране в Министерството. Първо - трябва да се огледат основно всички щабове в Министерството. Там, където има малко служители, да бъдат пренасочени, където има хора на бюро. Те са ужасно много . Предполагам и вие като граждани, когато отидете в КАТ или паспортна служба, имате предложения как това да се подобри", каза Албена Братоева от УС на СФСМР.

Униформените се отправиха на шествие към Народното събрание. Пред парламента поискаха повече пари за системата и по-високи заплати.

"Достатъчно ниски са заплатите на един редови полицай. Доближават се до минималната работна заплата", коментира друг полицай.

Повече от 2 часа движението в центъра на столицата остана блокирано. А преговорите за възнагражденията на служителите в МВР продължават и през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 2 години

Погледнете личните им автомобилчета на Съдий и Полицай и преценете, колко са зле от лъскави по- лъскави със перденца да не ги тормози Слънцето !

114

Истина

преди 2 години

Искаме да знаем ИСТИНАТА за заплатите на полицаите, да си покажат фишовете публично, които са едни от най-добре платените в държавата, преди 5 години започваха със стартова заплата 3 пъти по-голяма от минималната с допълнителни възнаграждения за дрехи, обувки,телефони,безплатни карти,повече платени отпуски. И не са престанали да стачкуват всяка година да им увеличават заплати с 20-30% по-време на Ковид кризата, докато народа бедства с много безработни и минмални заплати,техните са 5цифрени!

113

Видял

преди 2 години

До АнонименТочно така е , българските полицаи , освен да пушат и да си клатят краката други не знаят . Нагли и *** , без образование , защитават престъпниците ! Мой познат психолог каза , че е напуснал МВР , защото хората кандидати да стават полицаи повечето били за затвор с те кандидатстват за полицаи ! Материала е лош , като начало ! После се добират до службичка и така .. държат се надменно , пушат и си клатят краката и това е най -малкия им грях .. некадърници

fallback