Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Училища, читалища, детски градини, социални домове ще бъдат компенсирани за скъпия ток със сметките за февруари и за януари, и за февруари. Помощта ще е до 250 лева на мегаватчас, съобщи финансовият министър Асен Василев.

Според него по-важното е да се направи така, че държавите институции да купуват ток чрез един общ доставчик, за да не става всеки директор на училище търговец на енергия.

"Това ще позволи да се регулира цената", каза Василев.

"Това, ако го бяхте направили от ГЕРБ, сега нямаше да има проблеми с тока на училищата, на детските градини, нито с тока на Столичната община", обърна се той към бившите управляващи.

Премиерът Кирил Петков съобщи, че общините също получават помощ от държавата.

Той отсече, че ако имат нужда от повече помощ, вратите на МС са отворени, но трябва да се изясни след проверка дали наистина имат нужда или харчат пъти пъти повече заради лоши обществени поръчки, както се оказва в София с уличното осветление.


 

Коментари Напиши коментар

38

В.

преди 4 месеца

Скъпият ток природно явление ли е. Няма ли Прокуратура в страната. Няма ли велик прокурор на ЕС. Или са се снишили. Кой е отговорен за провала в производството на електроенергия. Грета Тумбетг ли? Кой я лансираше? Кой е вземал решения за затваряне на централи? Кой е гласувал правилата за безмислени фотоволтаични централи? Има ли депутати с такива централи в ЕП в БП?

37

До 36

преди 4 месеца

Само дето сме в ГРЕШНАТА посока...

36

Въпрос

преди 4 месеца

Разбра ли някой, какви "кранчета" на ГЕРБ са затворили тези ? По-скоро обраха всички пари и ги профукаха, и те кранчетата сами пресъхнаха! Някой даде ли изобщо обяснение, къде потънаха 9 милиарда за декември? Докато се взираха дали щели да фалират ГЕРБ , те опоскаха цялата държава!