Снимка: Министерство на икономиката
fallback

Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

Представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги.

Те акцентираха за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители, съобщиха от министерството.

Сред другите посочени проблеми са били стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Вицепремиерът Корнелия Нинова е поела ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

баба мара

преди 2 години

масло яица и мляко са вече вън от потр кошници невероятни цени наи евтиное св месо внос от ес обаче не се знае на колко години е

53

Случаен минувач

преди 2 години

Нинова гледа примера на Румъния. Там са приели закон, според който 50% от стоките, предлагани в хипермаркетите (Кауфланд, Лидъл, Билла) да са румънски. В Румъния също бившите комунисти управляват. Но по-важното е, че Румъния стои икономически по-добре от нас и може да предложи в магазините си много повече стоки румънско производство в сравнение с нас.. Ние тука какво можем да предложим българско производство?

52

Христо

преди 2 години

Български стоки не купувам първо защото са некачествени и второ, защото служителите на българските производители не са осигуряване на реалните заплати, нито имат право на болнични или отпуска. Призовавам никой да не купува български стоки.

fallback