Снимка: БГНЕС
fallback

"Хемус" е доста далеч от това да бъде наречена автомагистрала по международните стандарти. Това е много сериозен проблем и ние не би следвало да го толерираме. Това се получава, защото налице има сериозен отказ от активно управление на транспортната ни инфраструктура. Имаме пълна пасивност, липса на контрол от страна на АПИ, силно обвързване със строителните фирми", каза международният одитор по пътна безопасност инж. Методи Силиянов в студиото на "Денят ON AIR"

Според него "Хемус" е опасен участък, който застрашава живота и нанася щети както за бизнеса, така и на отделните хора, които пътуват по нея.

"Има абдикация от управление, това трябва се промени. За последните 2 години сме направили множество доклади, в които повтаряме едно и също - хронични проблеми. Проблемът там е във всичко - като се започне от настилката, маркировката е под минималните стойности, това е видимо. За тази магистрала отговаря АПИ. Там има пакет от инженери, които са титулувани, те имат пряка отговорност. От Института за пътна безопасност нямаме пряка комуникация с администраторите и стопаните. Те отказват отворена дискусия за проблематиката", обясни инж. Силиянов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му тази организация е нефункционираща.

"Тя трябва да бъде преструктурирана. Тя трябва бъде преместена под шапката на Министерството на транспорта, защото няма как транспортните политики да ги прави една част от професионалистите, а след това друг да ги изпълнява. Тази обвързаност трябва да бъде разчупена", убеден е гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Инж. Силиянов е на мнение, че мантинелите са опасни съоръжения. В случая АПИ нанася съзнателно щети както на бизнеса, така и на всички клиенти на тази инфраструктура", подчерта експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Каун Грипенов

преди 2 години

Да се повъртим на лоста червен и направим 50 коремни,то се е видяло,че не можем да построим и 1 км след Бойко. Но поне да покажем по форумите и да плюе на метаното.

22

Биволъ

преди 2 години

Стига с тези чекмеджета и прокурори,бе некадърници. Хемус от София до Правец строена по социалистическия БДС беше преди Борисов пред рухване,тунелите преди и след Витиня убиваха хора. Добре че беше Бойко,че се намериха пари за ремонтите им, реално се заговори за завършване на магистралата. Служебните правителства спряха всички строежи, започнаха да ровят за злоупотреби,отклониха всички заделени от правителството на Бойко пари. Търсеха под вола теле,но всичко забатачиха.

21

ББ

преди 2 години

и се пита...къде Прокуратурата,на която плащаме да защити общественият интерес?...да не си делка с крадците и престъпниците?...до кога?...не е ли време да излезем и да ги прогоним?...ограбват нашите животи,животите на децата ни!!!Оставка Гешев!!!

fallback