Снимка: Pixabay

Прелюбопитен сигнал пристигна тези дни в платформата на Helpbook.info. Като начало трябва да кажем, че всички собственици на кучета са длъжни да регистрират животните си в съответната община и редовно да плащат регламентираните данъци за домашния си любимец. В случай на смърт е редно да предоставят смъртен акт, издаден от ветеринар, същият да се предостави и животното да бъде отписано от регистрите.

Казусът на нашия потребител обаче е малко по-различен, а действието се разиграва в столичната община "Подуяне". "Имах куче ротвайлер на 12 г., за което съм плащала редовно данъци", пише в сигнала. Кучето на жената умира, но това се случва в село, където липсва ветеринар и съответно не може да му се издаде смъртен акт. Година по-късно пенсионерката посещава общината с молба за съдействие, тъй като не е редно да се плащат данъци за починало животно. Следва грубо отношение от страна на служителите и отказ да предприемат действия по заличаване от регистрите.

Сагата не приключва тук. Следва повторно посещение в общината и ето какво разказва авторът на сигнала: "Подавам документи за кучето, че искам да го отпишат от данък. Същата реакция - няма печат от лекар (кучето умря април м.г.на село). Питам за името на служителката - заведоха ме при шефката. Отново разказвам за тъжния момент. А тя, представете си, ме кара да нарушавам законите и да подам фалшиви документи. Дори да платя на ветеринарен лекар да издаде фалшив документ. Представяте ли си? Не вярват на мен, където декларирам с името си, Л.К.и ЕГН, а ме подтикват към представление за фалшификация! Дори поиска свидетел на смъртта да декларира - там, на селото, където бях сама. Оттам - отдел Екология, същите отговори, никакво въображение и гъвкавост за решаване на проблема.....като роботи. Подадох жалба в деловодството, ще чакам, но ще пиша и до медиите, нека всички разберат как се работи в тази община“, завършва вторият сигнал.

Нашият потребител твърди, че се чувства унизен от грубото отношение, още повече, че винаги е бил изряден и апелира проблемът да бъде решен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

47

Koko

преди 10 месеца

Tolkova prostashtina, nevedenie,bjurokrazija i otvratno otnoshenie....takiva nenormalnizi, znajat li vaobshte,zashto sa na rabota i kakva dlaznost izpalnjavat....uzas....

46

Напредничав

преди 10 месеца

До ЧИТАТЕЛНа запад, където живеят в 22-ри век, би било още по-строго. Там при подобен случай ще те глобят.

45

Влади

преди 10 месеца

Нали смятате кучетата за по-важни от хората? Що плачете за документите на кучето тогава? Ми ,че то е човек и половина!