fallback

Как оцелява българският театър при поредната вълна от коронавирус и шоковото покачване на цените не електроенергията. Ще има ли затворени зали?

Бургаският театър с първа премиера за новия сезон - "Третата дума на Алехандро Касона" под режисурата на Борислав Чакринов. 160 прожектора ще светнат, въпреки скъпия ток.

"Театърът е енергоемко производство. Трябва да е светло и топло. Подписах нов договор сега, ние бяхме на преференциални цени, но сега дружествата преоформят договорите и цените, естествено, че скачат", каза директорът на ДТ "Адриана Будевска" Борислав Чакринов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Подобна е ситуацията и в Сатиричния театър в София.

"Сметката ни за ток е три пъти по-голяма. От 5 000 на 16 хиляди в момента, рязък скок. Не знам, това, което ни предстои, никак не е весело. Не съм оптимист", коментира директорът на Сатиричния театър "Алеко Констатинов" Калин Сърменов.

Пълните театрални зали у нас са се превърнали в болезнен спомен и заради страха от заразата, и заради въведения "зелен сертификат".

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и Даниела Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

То театъра ми е под балкона от 2 години - бал с маски и трагикомедия е програмта всеки ден...

31

бай генчо

преди 2 години

Вече втора година си почиват, само сменят афишите и не играят, а персонала си стои вкъщи, организаторки, Пр-ки, касиерка, сценични работници, пожарникар, ел.техник, перукерка, гардеробиерка, повече от половинат пенсионери.

30

Nimand

преди 2 години

Когато човек има социален статус и умствено развитие подплатено с финансово такова , той се развива и изкуството е полезно за него .Когато в България едвам свързваме двата края приоритета е да си платя сметките и да се наям - аз съм скот 30 години политика туй е то !!!

fallback