Снимка: Bulgaria ON AIR

Планинският спасителен отряд във Враца остана без голяма част от екипировката си, след като неизвестни разбиха склада, където тя е била прибрана. Все още не ясен и размерът на нанесените щети на помещението, нито как ще се справят спасителите при провеждането на акция в планината.

За кражбата в склада началникът на Спасителната служба във Враца разбира от бившия наемател на Алпийския дом.

"За съжаление, липсите са доста сериозни. Не говорим за финансово изражение, а говорим, че ако ни се наложи една спасителна акция на скала, трябва да я правим с наша лична екипировка, която не е сертифицирана, което би застрашила сигурността и на спасителите и пострадалите", заяви пред Bulgaria ON AIR началникът на Спасителна служба - Враца Станой Арабаджиев.

Извършителите са взели карабинери, протриващи устройства, въжета, бинокъл, радиостанции и лавинни уреди или най-общо казано липсва целият инвентар, необходим за скално спасяване.

Продължава описването на липсващите съоръжения, както и оценяването на нанесените щети. След оглед и на полицията, спасителите пренасят останалата екипировка в друг склад на БЧК.

Планинската спасителна служба във Враца призовава всеки, който попадне на изгодна оферта за продажба на планинска екипировка, да сигнализира на спасителния отряд или на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase