Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството готви компенсации за всички пенсионери, чиято нова преизчислена пенсия заедно с добавката от 60 лева се окаже по-малка от това, което са получили през декември.

Oще по темата
Това каза директорът на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева пред БНР.

През декември добавката беше 120 лева.

"При средно увеличение, както е обявено 12,5%, ясно е, че лицата, които имат повече категориен стаж, съответно по-голяма продължителност на осигурителния стаж след превръщането, за който се запазва тежестта от 1,2 на сто, при тези лица ще има по-големи отрицателни разлики. Правителството се е ангажирало да предложи механизъм за компенсиране на тази отрицателна разлика. Очакваме нормативен текст, който да реши този въпрос", обясни тя.

Един от възможните варианти е да бъдат отпуснати индивидуални добавки за всеки от ощетените пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ко.стаа. с Ветото

преди 2 години

Радев, дето преди за всичко налагаше вето, само за да е на контра,сега,когато имаше основание, го пропусна.Смятайте какви калинки живуркат в Радевите.градинки.Един не се намери да му каже какво подписва.

52

нов-до 35

преди 2 години

Да така е. Но и като се преизчислят с доход 1300, познайте колко от получаващите минимална пенсия ще получат увеличение.

51

Анонимен

преди 2 години

Обикновени менърджии! Доходите щели да се запазят като декемврийските, запазват се, ама друг път. Масово доходите падат! Тези, които не смятат, ще усетят цялата гадост през февруари. Януарските пенсии ще са привидно по-високи, защото ще се изплати сумата за 7 дни от декември! Чиста наглост, ухилена и цинична, защото това им е било повече от ясно. На фона на галопиращата инфлация да увеличаваш само собствените си заплати и да компенсираш големия бизнес, е убийство!

fallback