Снимка: БГНЕС
fallback

"Мобилните оператори изпратиха съобщение, че ще вдигнат цените от февруари, но това тяхно намерение е спряно със заповед на КЗП и Министерството на икономиката, тъй е като е нелоялна търговска практика", заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова относно увеличаването на цените от страна на мобилните оператори.

"Тази заповед е въведена в предварително изпълнение, тя важи и те не могат да увеличат и с една стотинка таксата. "Виваком" не подлежи на тази заповед, защото са поискали увеличение само за 2021 г. Това е записано в договорите с потребителите", добави тя, цитирана от "24 часа".

"Ако в договорите на останалите два оператора имат в договорите си предвидено увеличение за 2021 г., те могат да го направят също", каза още Нинова. "Вчера операторите са обжалвали заповедта. Ние ще чакаме съдебното решение, докато то не излезе те не могат да вдигнат цените."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Николай

преди 2 години

Не е вярно!!! Аз в почти всички села както и в някой части на планинскиите райони. От всички приятели около нас само хората, които сме на Виваком имаме обхват и следвотелно интернет макар и не силен.Най- интересното е че когато отидем на почивка се питаме кой на какъв оператор е, защото да може да звънним при нужда.Виваком покрива точно местата до където другите не могат все пак използват и сателите и кабели на БТК..

48

ВИВАКОМ СЛАБА РАБОТА

преди 2 години

Виваком е само за Града не за села да си знаете ако дойде тука на село Равна Гора вашия мобилен оператор Виваком ще е Слаб трябва да ходиш до центъра за да мога се обадя хаха А НАЙ - ХУБАВИЯ Е ТЕЛЕНОР "GLOBUL" Тяхната Интернет обхват е силен и + съм на 4G Vol (Lite) и е бърз и нормален и да търся някого без да ходя центъра е пак силен а плащам 15,30лв ха от 10 мога до другия месец да плащам на 24 евала.

47

Анонимен

преди 2 години

Който са от село ще му хареса коментара. Най - Хубавия Силен Интернет Обхват е Теленор а тия Виваком не става обхвата е слаба и неможеш да позвъниш само за Града е направено!!!

fallback