Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министър-председателят Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране.

В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са: Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

Министър-председателят Кирил Петков лично ще наблюдава дейността на: Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“.

От МЗ съобщиха, че са разпределени функциите на заместниците в здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.
Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.
Той ще осъществява контрол върху дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за  следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми. Д-р Йорданов ще осъществява контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 2 години

Не си там да наблюдаваш, а да вършиш работа. Наблюдатели имаме колкото щеш, и не е нужно да са завършили Харвард.

65

Аз

преди 2 години

Господин Министър, кога ще видим икономическите сектори в които страната има потенциал, конкурентноспособност за развитие стъпка по стъпка? Кога ще има мерки подобряващи елементарната заобикаляща среда в която живеем? От къде ще започнем със зелената сделка до най дребния детайл. Как ще подобрите здравеопазването, образованието, защото обществото ни е в упадък и пълен разпад. България има много проблеми и те не са само икономическите.

64

Анонимен

преди 2 години

Аз наблюдавам лично хаотичните действия на Кирил Петков.

fallback