"Вярвам, че на "новите" трябва да им се даде някакво време, толеранс от 100 дни, за да могат да се ориентират. Защото те нямат политически опит. За тях встъпването във властта е един немалък шок", посочи общественикът Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

"Обществото ни има много по-високи изисквания към политическия елит. Последните две години виждаме колко безуспешни опити се направиха за създаване на правителство. Самият факт, че повече от 60% от гласоподавателите не излизат да гласуват, означава, че не припознават нито една политическа сила като изразител на техните интереси", заяви издателят и писател Иван Гранитски в студиото на "Денят ON AIR".  

Според него това е заради неспособността на хората, които са на политическата сцена, да изтъкнат първо най-важните проблеми за обществото и да намерят общ език.

Гранитски каза, че през последните 30 години народът ни е доказал, че е много търпелив.

"Ще има обаче някакъв предел на търпението. Мораториумът беше доста грешна и глупава постъпка. По друг начин трябваше да се тръгне това, не с мораториум", категоричен е той.

И двамата събеседници са на мнение, че "много бомби" са поставени, които тепърва ще гърмят.

Давид Леви коментира, че няма как новото правителство да не бъде нападано от опозицията. И добави, че все пак е нужен толеранс за малко грешки, които могат да бъдат допуснати и коригирани след това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase