Снимка: БГНЕС
fallback

Непълнолетен 16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелял по трите автобуса на градския транспорт в Пловдив. Това съобщиха пред медиите Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Атанас Илиев, зам.-районен прокурор, и гл. инспектор Мирослав Петков, началник сектор "Криминална полиция" към ОД на МВР.

Установено е, че на 18 декември привечер четири непълнолетни лица, които нямат криминални прояви, се срещат на площадка близо до Античния театър, където консумират храна, безалкохолни напитки, слушат музика и си говорят. Едно от лицата изважда въздушен пистолет и произвежда около десет изстрела по движещи се по булеварда в посока Тунела превозни средства.

Oще по темата

Три от съчмите попадат в страничните стъкла на движещи се три автобуса на градския транспорт и ги повреждат, поясни Чавдар Грошев. Касае се за щета от около 800-1000 лв. на едно стъкло. Установено е още, че същия ден две от лицата са стреляли с този пистолет по заложени от тях кенчета. Не е установено откъде стрелецът се е сдобил с пистолета, тъй като няколко пъти променя версията си за закупуването им. Родителите също не са знаели, че младежът има такъв пистолет.

Става въпрос за въздушен пистолет, който не е оръжие по смисъла на закона, стреля със съчми с диаметър 4,5 см и има кинетична енергия 3-4 джаула, поясни районният прокурор.

Към момента има задържано непълнолетно лице на 16 години за 24 часа, като наблюдаващият прокурор ще прецени какво обвинение да му бъде повдигнато, поясни Грошев.

Останалите три лица също са непълнолетни и не са криминално проявени. Свидетелите твърдят, че не са разбрали, че са счупили стъклата на автобусите, тъй като по тях е стреляно, когато са влизали в тунела. Стрелецът е непълнолетен и наказанието, което предвижда законът за това деяние, ще бъде редуцирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 години

"Елитно училище " - Значи и родителите не са кои да е , затова сега се замазва цялата история - то това , то онова ! Променял си показанията няколко пъти - Еми ще ги променя , нали така е научен в къщи - Да ЛЪЖЕ , утре ще е да краде и пак да лъже , няма страх и уважение към никой и нищо !! Лош бил СОЦ- , ама едно време за това отиваше в ТВУ , ама нали сте инфантилни папагали та не си давате сметка за това !

45

Анонимен

преди 2 години

Това е смехория :)Дулната енергия на тая смешка е направо смешна,проектила след 8/9 метър пропада-не може да счупи закалено стъкло,освен от упор(и пак е съмнително).Калибъра също е лек(за пистолет).Виж,за пушка с 4,5мм и дулна енергия над 24Dj,ще се получи играта :)Има висок клас оръжия,които ще изкарат такъв проектил от другото стъкло!

44

Анонимен

преди 2 години

Явно това е много слаб ученик на ниво двойки-тройки по зеленчуко производство чиито силен диоптер когато е без очила е помислил хората в рейса за Тикви от Банкя, ли що ли.

fallback