Снимка: БГНЕС
fallback

Мораториумът върху електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите дава възможност на правителството да влезе и за три месеца да направи пълен анализ. Това заяви премиерът Кирил Петков пред българските журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Oще по темата
Аз още не знам например какво се случва с азерския газ, защо той не е в калкулацията на цените на парното, това трябва да разберем. Най-лесно винаги е било - дайте домакинствата да плащат, каза премиерът и допълни, че е необходим анализ.

В края на март със сигурно ще има ревизия на цените, но не можем без анализ само, защото така някой е препоръчал софиянци да плащат с 30% повече за парно, цяла България с 11% повече, добави Петков. Той видя политически умисъл предложението за увеличение на цените от страна на КЕВР, след като новият кабинет встъпи в длъжност.

Не може денят, в който се заклехме, да бъде денят за вдигане на цените. Това ми изглежда като политическо движение, което не е конструктивно за българските домакинства, коментира Петков. Той изрази надежда да се намерят спестявания, ако има увеличение да не е в този размер.

Той бе категоричен, че риск от режим на тока няма да има. Със сигурност хората ще имат ток, въпросът е да бъде на най-добрата цена, предложена на българския потребител, посочи Петков.

Петков каза, че ЕК възлага на нас много големи надежди да свършим бързо работата по Плана за възстановяване и развитие. Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от големите спирки за плана, е по-амбициозна отколкото дори те биха се надявали. Както казахме, Планът за възстановяване е 10% и ние трябва да спрем корупцията не само за тези 10%, а за целите 100%. Мисля, че Урсула фон дер Лайн хареса твърдата ни позиция, насърчи ни, заяви премиерът.

Той съобщи, че правителството ще внесе плана отново и добави, че ще се направят поправки относно енергийната система.

Петков посочи и че ваксинирането трябва да е бързо, защото следващата вълна може да е още средата на януари. Искам да отворя диалог и с хората, които са антиваксъри, да сложим от другата страна специалисти, да разберем наистина какво ги спира, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

ЕМИ ТВА Е...

преди 2 години

ТОК ЩЕ ИМА ЕМИ ТВА Е..ВЯРВАМЕ МУ МНОГО МУТРИ СА СЕ НАТОВАРИЛИ, А КАК ПЛАКАХА ДПС ГА ИМ РЯЗНАХА ЗА ТРИ МЕСЕЦА РАСТЯЩИТЕ ГЛАВОЛОМНО ЦЕНИ- И СПРЯХА ГАЗА НА ДОГАН, НЕ МОЖА ДА СЪБЕРЕ 23 МИЛИОНА ОТ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СИ ПЛАТИ- МНОГО СТАНАХА ТИЯ ДЕТО НИ ДРУСАТ.

197

Анонимен

преди 2 години

До Кирчо 232 "Ще разчитаме на статичното електричество за намаляване на цените, и излизане от кризата !" Прав си, само трябва ти, децата и жената да се решите денонощно, за да осигурите ламБата в хола - за пералнята и хладилника това няма да стигне. Печка не ви трябва - бездруго нямаш пари за храна и готвене. Да живее мОн-джу комуно-диктатурата на камената епоха!

196

Притеснен

преди 2 години

Нашия Премиер каза:Аз не знам какво става с Азерския газЕ за какво си там бе човек. Да питаш, да знаеш и да решаваш.Не можеш да изтъкваш незнанието си! Дори никой не те попита за алтернативния доставчик на газ.Ти директно се похвали, че не знаеш!Изборите минаха. Ти управляваш! Ако смяташ да се хвалиш колко много неща не знаеш, лошо ни се пише!

fallback