Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Номинираният за премиер Кирил Петков посочи общо уважение като едно от условията за развитие на отношенията между България и Република Северна Македония.

Oще по темата
По думите му много има да спечелим и ние, и РСМ от едно добросъседство.

"Това трябва да стане на базата на общо уважение и общ респект, и това трябва да стане през добра комуникация и доста работа", каза той, цитиран от БНР.

По отношение на позицията на България относно решаването на споровете между София и Скопие Кирил Петков заяви, че тя остава както си е.

Но, което искаме да направим, е да надградим. Да работим в екипи по различните сфери и да сме сигурни, че през обща работа и комуникация вървим към добросъседство, но ще отстояваме и българските си интереси, посочи кандидат-премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

нн

преди 2 години

ЕС и САЩ чакат да се състави Правителство и веднага ще натиснат България и нашите ще отстъпят. ЕС ще ни удари с парите, ще дадем, но признавайте. ЕС бърза за РСМ и Абания. България не ги интересува. Нашите ще литнат българите, че македонците ще се съобразят с нашите искания и всичко ще е наред и с това ще си остане.

82

Анонимен

преди 2 години

РСМ политиците си правят гъргара с България и очакват да дойде големия чичко и да ни каже да не тормозим горкото дете!

81

Анонимен

преди 2 години

"доста работа" - каква е тази работа? Няма какво да се работи, македонците трябва да признаят очевидните исторически факти като това, че езикът им е създаден заради прищявка на Сталин, и това е. Изобщо не се искат много усилия.

fallback