Снимка: БГНЕС
fallback

До края на годината не се предвижда поемане на държавен дълг, заявиха от Министерството на финансите. До момента поетият дълг е 3,8 млрд. лв. при лимит от 4,5 млрд. лв.

Oще по темата
В проекта на бюджет за догодина също е планирано емитиране на държавни ценни книжа. Заложеният лимит е около 10 млрд. лв.

Новопоетите задължения догодина ще бъдат използвани за рефинансиране на стар дълг, финансиране на дефицита и обезпечаване на директните плащания в селскостопанската политика, уточняват от министерството.

Вчера министър Валери Белчев съобщи, че е планиран дефицит за догодина от 2,9 на сто от Брутния вътрешен продукт.

Финансовото министерство потвърждава и че ще бъде представен проектобюджет. "Законът е предвидил срокове и механизми за обсъждане и внасяне на поправки, които да дадат възможност за осъществяване на политиките на новото редовно правителство", се посочва в съобщението.

По-рано от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще внесат искане за мораториум върху поемането на нов държавен дълг до приемането на новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

А , СЛЕД НОВА ГОДИНА

преди 2 години

....12-млрд. ЗА ЗДРАВЕТО НА ФИГУРАНТА , КИРЧО И КОКОРЧО .....РОТ ФРОНТ!!!

73

Сатир

преди 2 години

Милички червенотиквеновчета определени сте за хекатомба на водещите. Честито.

72

пияница мистик

преди 2 години

Ето така ще се управлява. Бойко им остави пълна хазна, опукаха я за няколко месеца и започнаха да теглят заеми. До тук са 4 милиарда, без да слагам Бойковите мангизи от пълната хазна. И това само за 7 месеца. Представете си какво ще стане за 4 години управление :))) Така се управлява по харвардски и фигурантски. Всъщност така може да управлява и един неук ром от Факултета - теглиш яко заеми, раздаваш пари на пенсионери и държавни служители да не мрънкат. Кой ще ги връща не е твоя грижа.

fallback