Снимка: БГНЕС
fallback

Спешни мерки за справяне с Covid пандемията и мащабна реформа в здравната система, с която да бъдат премахнати дисбалансите, а пациентите да не бъдат карани да доплащат - около тези позиции се обединиха четирите формации, които излагат приоритетите си в сектор здравеопазване, като част от преговорите за съставяне на правителство с мандата на "Продължаваме промяната".

Oще по темата
Повече от пет часа и половина продължи дискусията в сектор "Здравеопазване" - част от преговорите по изготвяне на управленска програма на бъдещия коалиционен кабинет.

Експертните екипи на политическите формации, преговарящи за здравните приоритети на бъдещото коалиционно управление, се договориха за ускорено създаване на електронно досие на пациентите. И още – през юни догодина да се въведе пилотно в една болница финансиране на лечението на т.нар. диагностично свързани групи.

Участниците в дискусията одобряват постепенно да се премахнат настоящите клинични пътеки.

На фона на това БСП и "Демократична България" влязоха в сблъсък дали лекарствата за деца до 14 години да са безплатни. За това настоява левицата, предаде БНР.

В проекта на бъдещата управленска програма е записано, че ще бъдат направени анализи за най-добрия модел на здравно осигуряване и как да се премахне доплащането.

От "Има такъв народ" препоръчаха създаването на специализирани болници за лечение на Covid, които да се задействат при нова вълна. Според тях е необходим и кризисен щаб, но съставен от инфекционисти и епидемиолози, за овладяване на кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Виждам вдигат, раздават, увеличават - а пари от къде вие гении на математиката, разбрахте ли, че растежа е под очакванията и парите ако не знаете не се печатат когато има нужда!

35

Минавка

преди 2 години

Да не се доплаща нищо в здравеопазването означава държавата да извади още няколко милиарда отнякъде, т.е. да увеличи здравнте вноски! Но понеже няма да го направи, то просто ще спре да заплаща частично скъпите неща и ще минем само на евтини лекарства и лечения. Така няма да доплащате нищо, просто скъпите неща ще са изцяло по ваше желание и за ваша сметка! Искаш качество - плащаш 100% от себе си! Касата ще осигурва само салам "кучешка радост" за всички,...без доплащане! Честито!

34

1

преди 2 години

Спрте парите за ковидчето и болните ще вземат да оздравяват по-бърже и чудотворно. Ааа, и не дръжте по пет легла интензивно отделение, че е срамота да ревете после като недо....тени булки, че интензивните отделения били препълнени с тая мощна вълна от пет, шест човека и системата изнемогвала. А сте проговорил за вакси и не стре спели тая безумна заповед Казарова и последващата Денкова, значи сте от същия долен дол дренки.

fallback