Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Министерството на транспорта на Република Северна Македония започна процедура по отнемане на лиценза на "Беса Транс", в чийто автобус загинаха 45 души на АМ "Струма" у нас.

"Основното, което се пише в медиите е, че става дума за трагедия, която досега не се е случвала и шокира цялото македонско общество. Все още не се знаят причините защо се е случил този инцидент", каза журналистът Владимир Перев пред екип на Bulgaria ON AIR в Скопие.

От думите му стана ясно, че ще бъдат отменени всички мероприятия.


"Ще функционират само службите, в заведенията няма да има музика. По музикалните телевизии ще звучи само класическа музика", допълни Перев.

Попитан на коя фирма  точно ще бъде отнет лицензът, той отговори: "Става въпрос за другата фирма, която е собственик на автобусите. Там се появиха и други проблеми. Ситуация, в която държавата не е упражнявала правилно правната система. Липса на закони, автобусът не е имал международен лиценз, не се знае какви са били документите на шофьора."

В ефира на "България сутрин" журналистът попита как въобще автобусът е напуснал територията на Република Северна Македония.

"При нас е като в България - системата не работи, дори по-сериозно, отколкото при вас. Един и същи народ сме, имаме еднаква липса на морал и закони", категоричен е Владимир Перев.

Журналистката от Мирослава Бърнс също потвърди, че автобусът изобщо не е имал лиценз за международни пътувания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

Нали от 7 месеца има Промяна смениха се нови управници вкл.и шефовете на Автомагистрали ,вместо да си гледат работата с маркировки и др. недостатъци по магистралите 7 месеца се трудеха как да спрат изграждането на АМ ,,Хемус"

10

Анонимен

преди 2 години

Категорично доказателтво, че всичко ни е в гена. Такива сме си - овчедушни, с волско търпение, вдигащи само рамене, гледащи не по-далече от носа си. Затова шепа дер ибеи десетелетия наред превръщат държавността в тяхна частна територия, пък ние седим, гледаме безучастно и само цъкаме с език. Че някои даже и им завиждат и искат да са като тях ***.

9

Анонимен

преди 2 години

Всички са виновни ,от проектанта на пътя(италианска фирма),до шофьора !Ако системите работят обезщетения трябва да плащат фирмата(автобусът не е требвало да напуска РСМ) и Българската държава ,заради маркировката на пътя.

fallback