Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев веднага заминава за България, изпратени са и съответни екипи във връзка с тежката катастрофа на магистрала "Струма" с 45 загинали, съобщи МакПрес.

Още по темата

"Не знаем дали са македонски граждани, но предполагаме, че са македонци. Информирах нашите служби да подготвят нашите екипи и да пристигнат на мястото. Отивам в България да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило. Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите", каза Заев.

Премиерът на РСМ Зоран Заев и министрите на външните работи Буяр Османи и на здравеопазването Венко Филипче заминаха за България, съобщи междувременно и агенция МИА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase