И тази година телевизия Bulgaria ON AIR участва в "Базара на професиите". Седмото издание на форума ще се проведе на 26 и 27 ноември, а целта е младите хора да се запознаят с тънкостите на различните професии.

Телевизията е магия. Така я определя всеки, докоснал се до нея. Водещите на централната емисия новини на Bulgaria ON AIR - Виолета Манчева и Константин Динчев, разкриват, че са научили много от професията.

"Най-хубавото нещо е, че работата тук е изключително екипна. Не всички професии ти дават такава екипна работа. Когато се научиш да работиш с голям екип, и то гладко, ставаш и по-добър човек", споделя Виолета Манчева.

"Наистина най-хубавото усещане, когато видиш един завършен, издържан, готов продукт, за който знаеш, че са работили 10 човека. Шофьори, оператори, монтажисти, репортери, продуценти и най-накрая и ние, които работим по опаковката като цяло", каза Костадин Динчев.

Журналистиката е предизвикателство. Изисква бързи реакции, здрави нерви и поглъща огромна част от личното ти време. Но това, което дава, е в пъти повече.

"Но се учиш на търпение, на сработване с хората, на комуникация", уточни водещият на новините на Bulgaria ON AIR.

А съветът на водещите към всички бъдещи колеги е:

"Работата на терен в тази професия е най-важното нещо - да хванеш микрофона, да зададеш въпросите, да подредиш в главата си как трябва да изглежда един материал, как трябва да бъде сервиран", обясни Виолета Манчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase