Снимка: БГНЕС
fallback
КПКОНПИ установи конфликт на интереси за изпълнителния директор на МБАЛ "Лозенец" ЕАД доц. д-р Радосвет Горнев, съобщи БГНЕС.
 
Производството е започнало по сигнал, в който се твърди, че доц. Горнев е гласувал в своя полза на заседание на Съвета на директорите на болницата. 
 
В хода на проверката на сигнала са изискани документи от Министерството на здравеопазването и от МБАЛ "Лозенец" ЕАД, съобщиха от комисията.
 
Установено е, че в качеството си на лице, поставено на висша публична длъжност, доц. Горнев е упражнил правомощия по служба в свой частен интерес. По време на участието си в заседание на Съвета на директорите на дружеството на 05.07.2021г., на което е гласувал "за" собственото си освобождаване като началник на клиника по хирургия към МБАЛ "Лозенец" и назначаването си като лекар-хирург, в нарушение на разпоредбите на ЗПКОНПИ. 
 
Установено е също, че на 09.07.2021г. е подписал допълнително споразумение едновременно в качеството си на служител и на изпълнителен директор. По този начин, чрез договаряне сам със себе си, той е получавал възнаграждение.
 
И при двете му действия, правилното и законосъобразно поведение би било да си направи самоотвод от изпълнението на конкретно правомощие или задължение по служба, като уведоми органа по избора или назначаването си. Вместо това, доц. Горнев е действал в свой интерес. С решението на КПКОНПИ му е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Охо комисйята бачка

13

?

преди 2 години

Цацаров преследва кокошкарски нарушения.За вилата на PR ката на Борисов нито дума.За Пеевски нищо.Ужас, мафията управлява прокуратурата и правосъдието.Това че ще променим парламента няма да ни оправи.

12

ПроСоТо

преди 2 години

да ви кажа и нещо за беззаконието:..-Когато чрез него се унищожават лица,които не са ви симпатични,вие викате "ура!.."..Но когато ви пипнат вас за.."оная работа" ,и обръщате палачинката..

fallback