Жена припадна по време на събарянето на опасна сграда във Враца. На мястото пристигна линейка, а на полицаите им се наложи да отстранят хората от входа й.

В сградата живееха незаконно 12 ромски семейства. Хората отказаха да напуснат бившата казарма и се наложи полицаите да ги изведат принудително, предаде Bulgaria ON AIR.

Местните власти осигуриха жилища на част от семействата, но пет от тях остават на улицата.

Планираното събаряне на бившата казарма във Враца, в която се бяха самонастанили 63-ма души, от които 31 деца, не успя да започне. Наложи се багерът да изчака в готовност.

Имаше засилено полицейско присъствие заради създалото се напрежение.

"А другите си заминаха, кой къде намери - там. А ние къде нямаме, наистина нямаме къде да идем, сме тук в калъп", оплака се Цветана Димитрова.

Представителите на местната власт обясниха, че на част от семействата са осигурени жилища, а на други е предложено да живеят в жп общежития в Орешник и Гара Бов, но те са отказали.

"От общо 12 семейства, които пребиваваха на посочения адрес, четири семейства са настанени в общински жилища, пет семейства са тук и други три семейства, едно е в с. Баница, друго е в с. Бабино, а една възрастна баба е излязла на квартира с двете си внучета. Пет семейства остават", обяви ст. експертът в Областната администрация във Враца Албена Кисьова.

След като хората се успокоиха започна и същинското събаряне на бившата казарма.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

26

Асан

преди 6 месеца

Що събарят казармата Шкембе войвода връща наборната служба :)))

25

БПФ

преди 6 месеца

Крайно време е да се предприемат реални и действащи мерки за пресичане на хъхpeшкия бандитизъм и пapaзитизъм. Отказващите да работят да бъдат вкарани в трудови лагери, малките да им бъдат отнети и пратени в интернати, в последен опит да бъдат очовечени. На женските насила да бъдат поставяни спирали или да им се връзват тръбите. Ако не им харесва да живеят като хора, да се махат от държавата ни.

24

Анонимен

преди 6 месеца

Никой не пита откъде са дошли за да нямало после къде да идат.