Снимка: Helpbook

Платформата Helpbook.info, част от Investor Media Group, е помогнала за разрешаването на повече от 1000 нередности, казуси и проблеми, за които са сигнализирали гражданите онлайн в района на София област. Това показва справка на платформата.

Некачествени улични ремонти, неподдържани детски площадки, паднали дървета, незаконни бунища – за тези и още много проблеми са сигнализирали гражданите до Helpbook.info през последните няколко години и, благодарение на ефективността на платформата, тяхното разрешаване е вече факт.

След алармиране към Helpbook.info живеещите в ж.к. „Младост 2“ вече имат още една добре поддържана детска площадка за децата си, множество улици в столицата бяха ремонтирани, а стотици казуси - решени. До момента посредством платформата за бързо и лесно подаване на граждански сигнали потребителите са алармирали за близо 2500 нередности до десетки местни и национални институции, които са успели да реагират на значителна част от тях. Мрежата с партньори на Helpbook.info продължава да расте. Към момента през нея гражданите могат да сигнализират до 121 държавни и общински институции, като тяхното число постепенно се увеличава и предстои да бъдат добавени още институции на местно и национално ниво.

Паралелно с това, в унисон с гражданската си ангажираност и с корпоративната социална отговорност на Investor Media Group, насочена към подобряване на средата на живот в България, гражданските сигнали и нередности намират още по-голяма изява и трибуна както в ефира и дигиталните канали на националната телевизия Bulgaria ON AIR, така и на един от най-четените новинарски сайтове у нас Dnes.bg, където са публикувани над 800 статии по сигнали за нередности. За да се осигури още по-голяма гласност на проблемите, за които алармират гражданите, всяка делнична сутрин водещите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров правят обзор на постъпилите граждански сигнали в платформата и информират зрителите за действието по тях.

Платформата за граждански сигнали HelpBook.info е част от портфолиото на втората най-предпочитана медийна група в дигиталното пространство Investor Media Group. Тя предоставя възможност и място за публична комуникация между гражданите и институциите в България. Целта на платформата е да улесни подаването на сигнали от страна на хората от цялата страна и да даде прозрачност и публичност на работата на българските институции по разрешаването на сигнализираните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase