fallback

Малко преди 18:00 часа снощи мъже нахлуват в офис на ЛГБТИ организация в центъра на столицата. Глория Филипова се намира в помещението. Разказва, че всички са били много уплашени и не са осъзнали какво се случва.

"Докато стигна до вратата, вече влизаха. Един, който беше най-отпред го разпознах, защото ни е познат противник дълги години. Когато се опитах да го спра, той ме удари и след това се разпръснаха в стаите. Когато си тръгваха, крещяха, че развращаваме децата и такива подобни реплики", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Глория разказа, че заплахи са получавали много пъти, като почти всичките са били на публични събития на открито около "София прайд", но за първи път някой нахлува по подобен начин в офиса им. Тя е категорична, че зад атаката стоят хора от Българския национален съюз на Боян Расате. Той откава коментар по случая.

Нападението става броени дни след входирането на петицията от над 8000 подписа в подкрепа на добавянето на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателствто.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Миро

преди 2 години

Това офис ли е или жилище за живеене.а не за работа и откога в офисите има легла ,нощни якафчета,домакинско оборудване видимо сред изпотрошените предмети? Явно е какво им е различното.Тая удряната няма подуто,няма синини,няма нищо.Малко ли вертепи откриха в София.Цялата *** е съсредоточена в София.Останалата част на България е обезлюдена.

138

151

преди 2 години

за какво толкова парадирате , как правите секс си е ваша работа , офиси кинти ви дават , на нормалните кой дава и няма да ни пречите ако не ни се навирате непрекъснато в пространството с някакви *** идеи ,а ние не сме част от тях , не се препознаваме е хомосексуалисти има и достойни не парадират знаят че това са лични изживявания

137

Американец

преди 2 години

Какво ви пречат гейовете? Защо толкова злоба има у вас? Кофти е да си необразован и безпаричен, какви ли не извращения ти идват на ум. Затвор за вас!

fallback