Снимка: БГНЕС
fallback

Слаб улов за рибарите от Ченгене скеле тази есен. В мрежите им се лови чернокоп, но в малки количества, по 2 - 3 килограма на ден. 

"Сафридът си замина, почнахме да ловим чернокопа, но не е като едно време. Преди години хващахме в пъти повече. Сега не е нормален, хубав чернокопът, все още е малък. Имаше и лефер, хванал го само на мрежите, на чепаре няма. Аз съм 37 години тука рибар, преди имаше много риба, а сега от година на година става по лошо. Нямам вяра вече, че нещата ще се оправят. Замърсяването на морето е причината!", каза  Енчо Енчев пред БНР.   
"Слаб е риболова при нас тази есен", коментира и Димитър Янчев, председател на  сдружение “Морски сговор“.

Според него за това е повлияло лошото време в началото на сезона.

"Слезе такъв циклон на два пъти беше много бурно морето, а нашите лодки не могат да излизат при високи вълни и за това леко се разминаваме със сезона. Сега очакваме да дойде паламуда, ако духне лодос, както рибарите му казват "деври" да направи рибата, но св. Николай ще каже!", посочи той   

Надеждата на рибарите от Ченгене скеле е със застудяването на времето  да имат по добър улов в мрежите.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

За рибари ли става дума или за бракониери?В нашето Черноморие всеки лови с всички средства.Не съм чул обаче "рибари" да плащат данъци.А това незаконно сборище още ли съществува?И до кога?А Доган бил такъв и онакъв, а. скелето е една клоака, пък и с претенции..

24

Н1

преди 2 години

В нашето море видове риба винаги е бил малък. Да не говорим дали е достъпен до трапезата на хората поради ред причини. Щом в световния океан живеят 350 вида акули, какво остава за другите видове риби. Причини? Ами, първо, какво ни е морето, ограничен воден басейн, второ, никакъв бизнес през соца, продължава и до сега, сигур ни крадат комшиите и т.н. Каква риба купувахме до 89-та, шаран и таранка, и то от язовете на текезетата. Раци, миди, скариди...плийз? Стига, айде.

23

Само питам

преди 2 години

Като е зле с улова защо рибарите не започнат да работят нещо друго?

fallback