25

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

За рибари ли става дума или за бракониери?В нашето Черноморие всеки лови с всички средства.Не съм чул обаче "рибари" да плащат данъци.А това незаконно сборище още ли съществува?И до кога?А Доган бил такъв и онакъв, а. скелето е една клоака, пък и с претенции..

24

Н1

преди 2 години

В нашето море видове риба винаги е бил малък. Да не говорим дали е достъпен до трапезата на хората поради ред причини. Щом в световния океан живеят 350 вида акули, какво остава за другите видове риби. Причини? Ами, първо, какво ни е морето, ограничен воден басейн, второ, никакъв бизнес през соца, продължава и до сега, сигур ни крадат комшиите и т.н. Каква риба купувахме до 89-та, шаран и таранка, и то от язовете на текезетата. Раци, миди, скариди...плийз? Стига, айде.

23

Само питам

преди 2 години

Като е зле с улова защо рибарите не започнат да работят нещо друго?

22

Анонимен

преди 2 години

Явно ТУРЦИТЕ ни КРАДАТ рибата... Както преди няколко години, когато българин-граничар застреля турчин- Крадец- бракониер....Обаче тоя вече НЕ е граничар... Б. Борисов го махна и пусна турците да крадат.

21

Анонимен

преди 2 години

Как да има риба когато бракониерите я ловят в Дунав още преди да си хвърли хайвера.

20

До 16

преди 2 години

До летния сарай на Доган се намира.

19

морски

преди 2 години

Големите РК. пускат тралове с малко око , и обират вси4ко що мърда !!!

18

селянин

преди 2 години

Краснодар в Бургас е залят от риба , 4ернокоп от 7-10 лв. , калкан-25-35лв. , и реват ,4е нямало риба . При тези цени трябва да са я хранили за да я продават за толкова !

17

осъма

преди 2 години

Това, че е в България го познах по номерата на лодките и по флаговете. Ами че то изглежда, като че ли е в най дивашките части на Бангладеш и Индия, не като част от Европа. Срам. Разкарайте ги тези рибари и си започвайте да си оправяте свинарника, българи.

16

Анонимен

преди 2 години

Къде е това Ченгене скеле, край кой град, питам, защото не знам а не ми стана ясно от статията.

15

Анонимен

преди 2 години

Няма риба щото бракониерстват. Тя рибата е малка казва той, ама ние пак ловим. Оставете я да порасне

14

Анонимен

преди 2 години

Боковото наследство

13

пецата

преди 2 години

в тая тоалетна ченгене скела истинските рибари са не повече от 20% от живущите там , всички останали са виладжии с по една лодчица , а пък рибарите не могат нищо да хванат защото целия залив е опасан с даляни от бойковите/догановите хайдуци, постоянно се трали с кораби от созопол, пак бойкови и доганови хайдути но вече с по големи възможности, общо взето за дребните рибари не остана нищо, най много кефал да има наоколо защото той обича отпадните води разбирай-л.***

12

Анонимен

преди 2 години

Гледах един път по NG един дето ходи при племената по света. Беше при едно племе на остров с листа на задниците ходят. Вожда му вика довечера ,ще те водим на лов на някакви раци бяха. Вечерта нашия хваща един рак и цялото племе нястръхна.... идва вожда и му вика... пусни така това е женски рак не ги ловим, защото утре йям да има какво да ядем. ... бях шокиран това е племе живеещо 2000 година назад... а нашия бай *** живеее 5000 години назад

11

Анонимен

преди 2 години

Рибарите са алчни и завистливи. С лека работа искат много пари. То в тоя Бургаски край от соца се научиха малко труд големо крадене

10

Анонимен

преди 2 години

Много глупави хора. От къде,ще се оправят нещата след като 20г търмъчите, не спазвате нищо. Затворете морето за 3г да се размножи и после с ръце, ще е ловите. Толкова ли е трудно да се сетите. Вие сами си слагате примката на врата.

9

Анонимен

преди 2 години

промишления риболов унищожи пасажните риби,веднъж годишно се размножават,всеки ден ги ловят,то всяко нещо си има край,малките риболовци най-страдат от това,защото нямат възможността да откриват и преследват пасажите,ако нещо дойде-хващат,но вече нищо не идва,виж ако направят и отворят втория канал с бяло море може и да пристигне нещо

8

Анонимен

преди 2 години

Ловят ги още докато са малки. Сами унищожават рибата. Тази година в Поморие предлагаха сафридчета, колкото цаца. Алчни са и рибарите вече.

7

Анонимен

преди 2 години

До Шестък Акулите също!

6

Шестък

преди 2 години

Само човекът влече и събира хилядократно и повече, отколкото може да изяде.