Снимка: БГНЕС
fallback

Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти срещу държавата. Не мога да отговоря на защо става така. Това се случва на всички пилоти, напуснали системата. Няма друг вариант да си вземат възнагражденията. Не е заложено в устава, коментара пред bTV Димитрина Попова, вдовицата на подполковник Валентин Терзиев, по повод на делото, заведено от името на загинали пилот за положения от него извънреден труд.

Става въпрос за близо 70 хиляди лева компенсация за 3 хиляди часа извънредни дежурства.

Oще по темата

Попова коментира, че има много малко подготвени пилоти за охрана на въздушното ни пространство и затова се стига до ситуация, в която дават много извънредни дежурства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

БЕН

преди 2 години

РАДЕВ да даде 60 процента от заплатата си. Ще е напълно благороден жест.

36

Анонимен

преди 2 години

Дзивко, аз като съм на работа взимам заплата. Плащам осигуровки и данъци. Полета се плаща отделно. Защо се плаща дежурство за охраняване на небето? Това не е ли, всъщност, основната работа на всеки пилот?

35

Анонимен

преди 2 години

Нали десетина самолета са годни за летене. Излиза, че нямаме обучени 50-тина пилота, които в работното си време да са дежурни за летене/охрана. А не-обучените пилоти да поемат останалата работа. Има ВВС. Има висше училище. Сигурно излизат толкова пилоти всяка година. Е? Малко организация, се.

fallback