Снимка: БГНЕС
fallback

И тази сутрин медици се редят на опашка пред "Пирогов", за да влязат и започнат работа. Както е известно, от вчера се изисква зелен сертификат, документ за преболедуване или тест за дейности на закрито. А болниците не са сред изключенията.

"От вчера са получени само 3 сертификата. Нощна смяна един лекар, санитарна сестра и медицинска сестра са работили в отделението за коронавирус. За днес няма санитари в моя екип, а леглата не лекуват. 5 лекари и 3 сестри са имунизирани в моя екип", каза доц. д-р Петър Атанасов, цитиран от bTV.

Според него заповедта блокира работата на болниците, защото много от лекарите са преболедували вируса и затова не са имунизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Мдаа

преди 2 години

Лекарите не щат да се ваксинират защото са видяли ефектаАс да не сьм по глупав от тяхЯнев и радев ще си ходят на изборите заедно сьс сертификата си

73

Анонимен

преди 2 години

Щом казваш, че българският лекарски съюз е измислил нова математика, когато преди няколко месеца съобщи, че 70% от лекарите са ваксинирани, така да бъде. Ти продължавай да си вадиш генерални статистики от единични наблюдения, в случая от една болница. Според твоя метод понеже около мен всички са ваксинирани, значи всички в България са ваксинирани

72

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 83 Я пак. Кои са почти всички лекари, дето се ваксинирали? Нещо в това изказване се казва, че от над 50-60 човека само 5 лекари и 3 сестри са ваксинирани или 8/50= около 16% в добрия случай. Това говорим от среда с огромен риск от ковид. Джипита, зъболекари, офталмолози, гинеколози и т.н. едва ли са и на 10%, ако гледаме това. Та как реши, че повечето лекари са ваксинирани? 16 е повече от 84 в някаква нова математика?

fallback