Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Работодателски организации и синдикатите организират от 12 ч. протест пред Министерския съвет с искане за незабавни и несимволични компенсации заради високите цени на тока, които да не са за няколко фирми, а за всички 600 000 небитови потребители.

Бизнесът и синдикатите настояват да бъдат предприети спешни мерки за овладяване цените на електроенергията.

Цената на борсовия пазар вече надхвърля 450 лева за мегаватчас, съобщиха от Асоциацията на индустриалния капитал, предаде Bulgaria ON AIR.

От бизнеса искат помощите да са в размер на 75% от разликата между цената на борсата ден напред. Протестиращите настояват и за преразглеждане на мярката "60/40", която според тях е неефективна.

В протеста ще се включат представители на ресторантьорския, хотелиерския и туристическия бранш и други.

Междувременно родители излизат на протест тази вечер пред Министерството на здравеопазването. Недоволството им е продиктувано от затварянето на училища и въвеждането на дистанционното обучение.

Организаторите на проявата настояват институциите да направят всичко възможно за осигуряване на присъствено обучение за децата им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

А

преди 2 години

зеленият чорапогащник кога?

70

Анонимен

преди 2 години

Едва ли има някой, който няма лични облаги, да вярва, че след 30 години водене на страната с експерименталното управление и особено последните 12 години - корупция и кражби, единственият виновен е Румен Радев и служебното правителство, което даже е и с ограничени правомощия...Ако някой мисли така, това е безумие, но аз не вярвам, че има толкова не мислещи хора. Хубаво да се види как са ни управлявали и хубаво да се види кои стачкуват ! Как един от Герб не каза, имаме грешки!Само Радев е виновен!

69

Анонимен

преди 2 години

Бойко какаво ни казваш с тези организирани лично от теб протести ? Налагаш сила и притискаш? А Томи Дончев какво ни каза в сутрешното предаване? АКО СТЕ НА ВЛАСТ, ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ С ВСИЧКО, ЗАЩОТО НАСИЛА ВАКСИНА И НАСИЛА ПОТУШАВАНЕ НА ПРОТЕСТИ КЪМ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ...И В ДВАТА СЛУЧАЯ АКО СТЕ НА ВЛАСТ БОЙ И НАСИЛСТВЕНО ВАКСИНИРАНЕ ! ТАКИВА КАТО АЛИБЕГОВ, ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ,А ТВОИТЕ"БИЗНЕСМЕНИ" ЩЕ ПОЛУЧАВАТ МИЛИОНИ ЗА СМЕТКА НА МИЛИОНИ ХОРА...ПУТИН< КИМ ЧЕН< ЛУКАШЕНКО И БОЙКО.....ЗАВИНАГИ

fallback