Снимка: БГНЕС
fallback
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Oще по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

българин

преди 2 години

Вие разбирате ли,че аз НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ? Нито ще пътувам зад граница,нито ще се натискам за кръчми или да се "блъскам" на опашка да вляза в магазин или в "кръчма" в петък вечер,за да се напия?В работата си нямм прожлем! Не ми дреме кой ще се боцка и срещу какво! Аз ЕКСПЕРИМЕНТ С ТЯЛОТО СИ<НЕ ЖЕЛАЯ ДА СИ ПРАВЯ!!! Един бълвоч измислен за 20 дни и да го призная за "ваксина"? НЕ!!!! Преживях Спина през 80 сте.Ще преживея И това!-:))))

76

SOS

преди 2 години

Червените искат така да запазят малката си кохорта от избиратели ,но и тях ще загубят.

75

Анонимен

преди 2 години

Сертификациите се отнасят за самия вирус и ваксинита,като изделия,в която се описва по изградена номерация и последователност на разположение по връзката между съставните части,възлите,блокове с конструктивно,детайлно описание строежа,съдържанието,характеристики за начина на съчетанието на детсйлите,елементите по дадени схеми,модели по изградени научни познания възприети с цел възстановяване,реконструкция или на ново изграждане,производство по начини внедрени и материалите съответстващи на нея.

fallback